tiistai 16. heinäkuuta 2013

Ahvenanmaalainen pannukakku

Viikonloppu Ahvenanmaalla innoitti leipomaan pannaria, johon tulee mannasuurimoita. Ahvenanmaalla on kaksi koulukuntaa, joista toinen vannoo riisipuuropohjaisen pannarin nimiin. Laitetaan se kokeiluun sitten joulun alla.

Ahvenanmaalainen pannukakku

1 l maitoa (luomu)
1 dl mannasuurimoita
1/2 dl ruokosokeria
1 tl kardemummaa
75 g laktoositon Keiju-margariinia
1 tl suolaa
3 kananmunaa
2-3 dl spelttijauhoja

Kiehauta maito ja vatkaa mannasuurimot sekaan. Keitä hiljalleen 7 min ja lisää sokeri, kardemumma, voi ja suola. Anna jäähtyä ja lisää vasta sitten kananmunat ja spelttijauhot. Paista 200 asteessa noin 40 min, kun pannari on saanut kauniin ruskean värin. Parhainta lämpimänä hillon kera!

Alhaalla Ahvenanmaan kukkaloistoa!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti