Tein ensimmäistä kertaa mantelimaitoa ja siitä jäi ylimääräiseksi paljon rouhittua mantelia. Blenderini ei ollut riittävän tehokas pilkkomaan kaikkia manteleita veden sekaan, joten otin massan talteen ja päätin hyödyntää sitä muulla tavalla myöhemmin.
Mantelimaito valmistuu helposti liottamalla 2-3 dl manteleita vedessä yön yli, jonka jälkeen vesi kaadetaan pois ja mantelit laitetaan blenderiin ja sinne 8-10 dl vettä joukkoon. Blendaa maidoksi ja siivilöi pulloon. Mantelimaito säilyy muutaman päivän jääkaapissa.
Olen käyttänyt mantelimaitoa aamupalani joukossa blendaamalla mantelimaitoa, mansikoita ja kuivattuja taateleita keskenään ja mausteeksi vielä ripaus jauhettua neilikkaa, kanelia ja vaniliinisokeria. Mantelimansikkamaidon voi juoda sellaisenaan tai käyttää myslin seassa maidon ja jugurtin asemasta. Hyvää!
Manteliset mokkapalat (maidoton)
Taikina:
3 kananmunaa
2 dl intiaanisokeria tai ruokosokeria
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl raakakaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
100 g margariinia (Keiju laktoositon)
1,5 dl mantelimaitoa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdota ja sulata samalla kattilassa miedolla lämmöllä margariini. Lisää munasokerivaahtoon vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniliinisokeri. Vatkaa ainekset sekailin ja lisää sulanut margariini ja mantelimaito joukkoon ja sekoita kunnolla. Paista uunissa 225 asteessa 15 minuuttia. Valmista kuorrute sekoittamalla ainekset keskenään sitten kun pohja on jäähtynyt ja levitä kuorrute pohjan päälle tasaisesti.
Kuorrute:
300 g tomusokeria
4 rkl raakakaakaojauhetta tai tavallista
2 rkl sulatettua margariinia (Keiju laktoositon)
4 rkl kahvia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti