lauantai 14. kesäkuuta 2014

Koloveden kansallispuisto toukokuussa 2014



Koloveden kansallispuistosta on tullut minulle yksi kesän pakollisista lomakohteista ja toinen vierailu vahvisti tunnetta, että tänne kannattaa tulla ensi vuonnakin. Mikä Kolovedestä sitten tekee niin mielenkiintoisen? Upeat maisemat, hiljaisuus, melonnan ja suunnistamisen helppous sekä tietenkin saimaannorpat!

Kolovedellä on liikkunut ihmisiä jo tuhansia vuosia sitten, josta todisteena ovatkin useat kalliomaalaukset ympäri puistoa. Kuikan kutsu ja laulujoutsenten törähtely on kaikunut näillä vesillä jo kauan ennen ihmisen tuloa.




Etelään päin melottaessa pääsee välittömästi sisälle Koloveden maaston muodoista

Kallioinen telttailualue Vaajasalossa on erinomainen paikka bongata norppa

Vaajasalon nuotiopaikka

Maisemia Vaajasalon kalliolta

Toukokuun lopulla sateinen sää ei haitannut melontaa




Pyylinojan autiotuvan ranta ja soutuvene

Pyylinojalla

Kapea ja matala kohta, jonka ohittamiseen tuo lisäjännityksen vieressä oleva majavan pesä

Pitkäsaaren nuotipaikka

Pyylinojan laavu

Mäntysalon luontopolulta

Mäntysalon luontopolkua

Risteyksessä kyltti opastaa

Laajakaarteen telttailualue
Toukokuun lopulla oli melko sateista ja tuulista, joten loppukesään verrattuna melonta oli paljon haasteellisempaa. Hyviä puolia kuitenkin löytyy sillä alueella liikkui vain muutamia ihmisiä ja telttailualueilla sai olla rauhassa. Kesä on kansallispuiston sesonki aikaa ja telttailualueet voivat olla myöhään saapuvalle jo täynnä.

Missä? Koloveden kansallipuisto sijaitsee Saimaalla Enonkosken, Heinäveden ja Savonlinnan alueella. Vesillelaskupaikkoja ovat Käkövesi (Vääräntauksentie, Enonkoski) ja Kirkkoranta (Kirkkorannantie, Enonkoski).