lauantai 18. tammikuuta 2014

Tofua ja nuudelia, helppoa retkiruokaa!

Helpot retkiruuat löytyvät parhaiten kokemuksen kautta. Melontareissulla ei tarvitse miettiä ruuan painoa tai kokoa niin paljoa (tai riippuu toki tilanteesta!), joten tällainen tofu-nuudeli ruoka on helppo valmistaa. Vegaanisen ruuasta saa kun valitsee nuudelipusseista vegaaniset versiot ja gluteenittoman riisinuudeleiden avulla.

Ainekset ovat yksinkertaiset. Huom! Kannattaa valita pahviset versiot retkelle tölkkien sijaan!

Tofua ja nuudelia

1-2 porkkanaa
1 sipuli
pala paprikaa
vettä
2 pss nuudeleita (käytin Mama vegetable, maun mukaan)
1 pkt tofua (käytin Blue Dragon tofua, maun mukaan)
1 pkt kookosmaitoa
jauhettua paprikaa
mustapippuria
öljyä


Kaada kattilaan loraus öljyä ja kuullota pilkottuja kasviksia (porkkana/t, sipuli, paprika) hetken aikaa. Kaada päälle vettä siten, että kasvikset peittyvät. Anna keitoksen kiehua n. 10 min ja lisää nuudelit (voit murskata haluamasi kokoiseksi) ja lisää nuudelien maustepussit keitokseen. Lisää tässä vaiheessa tarvittaessa vettä. Kun nuudelit ovat kypsiä lisää kookosmaito ja mausteet. Kuutioi tofu ja lisää ruokaan. Anna kiehua noin viisi minuuttia. Lisää ripaus suolaa tarvittaessa!


Ensimmäisen illan kunniaksi ruuan kanssa nautittiin tölkki Olvia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti